Parrainage d'enfants africains

Školní rok v Guineji

Ce texte n'est pas traduit en français.

Jak nyní probíhá školní rok v Guineji?

Následkem pandemie Covid došlo i v Guineji v rámci školní docházky k mnoha změnám. Nyní stále dobíhá školní rok 2019/2020 a nový školní rok 2020/2021 bude v Guineji začínat až v listopadu. Někteří žáci jsou již na prázdninách (jedná se o zkouškové ročníky tedy 6., 10. a 13.třídy), ostatní (všechny ostatní třídy kromě zkouškových) mají stále výuku a prázdniny by měli mít dva týdny od poloviny října do začátku listopadu. Dalším důvodem posunutí začátku školního roku jsou prezidentské volby, které se letos v Guineji konají a jejichž první kolo je plánováno na polovinu října 2020.

Podobně jako v jiných zemích i zde stále panuje poměrně značné riziko názaky Covidem. Školy příjímá různá opatření proti šíření koronaviru, jsou zásobeny dezinfekcí, teploměry a rouškami. Již v průběhu úplného uzavření škol na jaře byla zařazena i výuka online - přes rádio, televizi a internet.

Náš tým se také připravuje na nový školní rok. Podařilo se nám do Guineji dopravit cargo s balíčky pro adoptované děti, které budou dětem předány v průběhu focení, jakmile děti začnou chodit do školy.

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: