Parrainage d'enfants africains

ZAČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU V GUINEJI

Ce texte n'est pas traduit en français.

V Guineji začal v říjnu nový školní rok 2016/2017 a děti z Projektu adopce afrických dětí na dálku tak opět nastoupily do školy.  Začátek školního roku není v Guineji pevně stanoven jako zde, vždy ho aktuálně každý rok vyhlašuje ministerstvo školství, ale většinou vychází na říjen. Po několika týdnech prázdnin, které mnohé strávily mimo svůj domov u příbuzných, ať již v jiném městě nebo na vesnici, prací i odpočinkem, se s nadšením vrhly do školních lavic a opět se shledaly se svými spolužáky.


Začátek školního roku je vždy spojen i s předáváním školních pomůcek adoptovaným dětem, z kterého Vám přinášíme pár fotografií, najdete na našem fb profilu: https://www.facebook.com/procontact.cz/


Děkujeme všem adoptivním rodičům za podporu, která umožňuje dětem z projektu chodit do školy. Guinejská republika patří k nejchudším africkým zemím, téměř 70% populace je negramotná a žije pod hranicí chudoby. Lidé nemají na základní obživu a vzdělání dětí je pro ně nedostupný luxus, přičemž je to právě jen vzdělání, které může obyvatele i celou zemi postupně vyvést ze začarovaného kruhu chudoby. Podpora adoptivních rodičů je tak pro děti nedocenitelným darem – dává jim šanci, aby si vlastním úsilím splnily svůj sen žít v lepších životních podmínkách.


Pokud byste měli zájem dětem v těžkých podmínkách pomoci,zde na webových stránkách najdete veškeré informace o projektu i děti k adopci. Máme nyní v akutní adopci děti, které přišly o podporu a hledají nové adoptivní rodiče, aby nemusely školní docházku ukončit. Moc touží ve studiu pokračovat a neradi bychom je tak připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.


Rádi Vám zodpovíme dotazy i na mailu adopce@pro-contact.cz

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: