Parrainage d'enfants africains

Činnost guinejského týmu v terénu

Ce texte n'est pas traduit en français.

Díky pomoci adoptivních rodičů z Evropy chodí dnes stovky guinejských dětí v rámci Projektu adopce afrických dětí na dálku do školy a získává zdravotní péči.

Realizace projektu by nebyla možná bez nasazení našich místních guinejských koordinátorů, kteří pracují s dětmi v terénu. Od nového školního roku se tým guinejských koordinátorů rozrostl o nové posily a zároveň se přejmenoval na „Pro-Education“, tedy v přesném překladu „pro-vzdělání“, což na místě lépe odráží zaměření našeho projektu.

Cílem je ještě více zefektivnit práci v terénu a také rozšířit služby věnované dětem – kromě zajištění školní docházky a zdravotní péče, nabízet dětem častější sociální podporu a asistenci, a posílit i spolupráci s rodinami a místními autoritami. Většina rodin z našeho projektu je negramotná a je nutné být i v častějším kontaktu nejen se školami, ale i s příbuznými dětí, dohlížet na docházku dětí ve školách i sledovat podmínky ke studiu doma. Guinejský tým usiluje o komplexní rozvoj dětí a jejich přípravu na život a dětem se snaží poskytovat i různé volnočasové aktivity, vzdělávací semináře, školení, kulturní vyžití, ať již v naší knihovně, ve školách či přímo v rodinách. Jsou k dispozici i lekce doučování. Do týmu jsou tak kromě koordinátorů v různé míře zapojeni i mnozí odborní pracovníci, pedagogové, informatici, lékaři, právníci a sociální pracovníci.

Děkujeme všem adoptivním rodičům za tuto úžasnou podporu, kterou dětem poskytují, která jim umožňuje přístup ke vzdělání, rozšíření obzorů a dává jim i výjimečnou šanci, jak si mohou vlastním úsilím zlepšit své životní podmínky.

Pokud byste také rádi někomu pomohli, veškeré informace najde zde na webu, děti k adopci, zde: http://www.pro-contact.cz/cs/children/list/to_adopt Můžete tak k blížícím se vánočním svátkům a do nového roku dát někomu ten nejkrásnější dar – naději.

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 547

A parrainer: 8

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: