Parrainage d'enfants africains

LOPOU MOLY KOLIVOQUI

Ce texte n'est pas traduit en français.

JAK PROJEKT ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU POMÁHÁ DĚTEM V GUINEJI?

Lopou Moly Kolivogui (dívka, 14 let)

Již od malička byla dívka Lopou náchylná na různé nemoci. Její rodiče, tatínek Siba a maminka Koulouba, neměli dostatek prostředků na to, aby mohli dívce koupit potřebné léky nebo zaplatit pobyt v nemocnici.

Celá dvanáctičlenná rodina žila z příjmu tatínka, který se živil jako opravář chladících zařízení. Rodině se nedostávalo peněz ani na jídlo, natožpak na vzdělání dětí.

Díky projektu Pro-Contact byla Lopou adoptována v roce 2007. Bylo to v době, kdy měla nastoupit do školy, ale byla velmi vážně nemocná - trpěla břišním tyfem v pokročilém stádiu.Kvůli nedostatku peněz nemohli rodiče pro svou dceru nic udělat. Celá rodina tím byla velice zkroušená a nebýt adopce, Lopou by bývala zemřela. Díky Pro-Contactu byla dívce poskytnuta tolik potřebná lékařská péče, po které se plně zotavila.

Adopce také umožnila dívce chodit do velmi dobrých škol, v učení teď patří mezi nejlepší a zdárně postupuje. Díky vytrvalosti a pečlivosti, které prokazuje ve studiu, není pochyb o tom, že Lopou může v životě uspět.

Vedle učení se velmi ráda věnuje i sportu či divadlu a aktivně se zajímá o kulturní život kolem sebe. Až dokončí školu, ráda by se stala bankéřkou, proto se soustředí na předměty, které ji dělaly problémy – matematiku a fyziku.

Lopou a celá její rodina jsou moc vděčni projektu Pro-Contact, všem adoptivním rodičům a koordinátorům projektu. Jsou si dobře vědomi, že právě jejich zásluhou je Lopou dnes naživu a žije plnohodnotný a šťastný život. Na našem fb profilu https://www.facebook.com/procontact.cz jí můžete vidět na fotkách od jejích začátků v projektu až do současnosti.

Pokud byste rádi někomu pomohli, zde na našich stránkách najdete více informací o projektu i děti, které hledají adoptivní rodiče. Můžete tak dát nádherný dárek sobě i dětem v Guineji, kterým adopcí na dálku umožníte chodit do školy i k lékaři!

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: