Parrainage d'enfants africains

Na návštěvě u guinejské koordinátorky

Ce texte n'est pas traduit en français.

16.11.2013

Reportáž z pobytu českého koordinátora Tomáše Pivody v Guineji

Necelý měsíc bude nyní Tomáš v Guineji, kde díky českým dárcům chodí do školy přes tisíc dětí, monitorovat průběh Projektu adopce afrických dětí na dálku.

V pátek poté, co jsem přišel z internetu, přijel Catherinin pomocník/řidič/účetní a přivezl mi od ní jídlo v bandasce a čaj v termosce. Asi bych měl Cathy trochu představit. Cathy je naše jediná žena mezi koordinátory, je to jedna ze spoluzakladatelů neziskovky Pro-contact v Guineji, patří mezi čtyři koordinátorské pilíře místního týmu a po mé minulé návštěvě, kdy následně došlo k restrukturalizaci kvůli zapojení mladého týmu do pracovního procesu, se Cathy stala naší hlavní koordinátorkou. Jdeme tedy s dobou, od prázdnin máme šéfku naší neziskovky v Guineji ženu. No a Cathy bydlí asi tak 10 minut autem (bez zácpy) od naší kanceláře, má dům, na který je z jedné strany nalepená škola, které šéfuje jako ředitelka, kam chodí i děti, které má v Pro-contactu na starosti. Sama má 4 děti, nejmenšího Mohameda, pak dvě holky a staršího kluka (ten se mi dnes snažil v autě z trhu zprovoznit datové přenosy v telefonu, přičemž v druhé ruce držel nějakou masovou placku, takže to dopadlo tak, že datové přenosy v telefonu zprovozněny nemám, ale od placky a masa je telefon umaštěný notně...).

Ale zpět k včerejšku. Cathyin řidič mi řekl, ať jedu s ním, tak jsem se oblíkl a vyrazili jsme. Cathy s tím moc nepočítala, protože mi poslala ten oběd a myslela si, že ho sním a pak se pro mě staví, takže jsem je všechny vyrušil při celo-rodinném obědě na dvorku na zemi (všichni sedí na nějakém pytli na zemi a jedí z obrovské mísy rýži a nějaké maso, rukama samozřejmě), což jsem využil pro několik fotografických momentek z guinejského života, protože do toho kolem nich pochodují slepice, batolí se batolata, pobíhají a vřeští děti, chodí se tam různí lidi ze školy něco ptát, suší se tam prádlo...atd. Mimo jiné se na tomto dvorku nachází "kuchyň", kde mi Cathyina pomocnice/kuchařka Fanta vždycky připravuje i moje jídlo. Radši jsem tam nikdy neprovedl důkladnou hygienickou kontrolu, jen občas zahlédnu, jak tam něco bublá a víc toho vědět nechci...O včerejším předsvatebním tanci asi jindy...dnes jsou všechny internetové linky z Guiney totálně zasekané)

Další fotografie najdete na našem profilu na FB: https://www.facebook.com/procontact.cz

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: