Parrainage d'enfants africains

Nouvelles

Přílet do Conakry, červenec 2015

Ce texte n'est pas traduit en français.

Reportáž z pobytu české koordinátorky Terezy Hankeové v Guineji, kde monitoruje průběh Projektu adopce afrických dětí na dálku.

Reportáže i s více fotografiemi najdete i na našem FB profilu: https://www.facebook.com/procontact.cz

Drazí rodiče a příznivci organizace pro-Contact, zdravím vás z Conakry!

Přiletěla jsem v úterý navečer, let byl příjemný a letiště ve Freetown, kde jsme přes hodinu čekali na další cestující, má krásné palmy. Ale teď k věci …

Conakry cestovatele překvapí a pohltí ihned. Letiště Gbissea je fungl nové/moderní, ale nese africké prvky. Na uvítání chtěl například celník rovnou zapojit své děti do pro...

ČESKÁ KOORDINÁTORKA V GUINEJI

Ce texte n'est pas traduit en français.

Tento týden odletěla naše koordinátorka Tereza Hankeová do Guineje na kontrolní návštěvu Projektu adopce afrických dětí na dálku. V Guineji stráví necelý měsíc, během kterého bude v hlavním městě Conakry a v 600km vzdáleném vnitrozemí monitorovat chod celého projektu. Od dětí pro adoptivní rodiče přiveze aktuální informace - dopisy, obrázky, fotografie. Budeme Vám přinášet průběžné informace.

Praha, 4.7. 2015

DARUJTE NADĚJI DĚTEM V AFRICE

Ce texte n'est pas traduit en français.

DARUJTE NADĚJI DĚTEM V AFRICE

Díky Vám se dítě z africké Guineji, zemi s jednou z nejvyšších negramotností na světě, naučí číst a psát a bude moci chodit pravidělně k lékaři. Získá tak tu nejlepší investici do svého života, naději na lepší budoucnost.

Přemýšlíte nad tím, že byste rádi někomu pomohli, aby vaše pomoc byla co nejvíce smysluplná? Zapojte se do Projektu adopce afrických dětí na dálku.

Nejvíce nyní potřebují pomoci děti, kteří přišly o podporu a pokud nenajdou nové adoptivní rodiče, budou muset školní docházku přerušit. Neradi bychom je připravili o nději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána. Budeme moc rádi, pokud se některé z těchto dětí rozhodnete podpořit.

Všechny děti k adopci najdete zde: http://www.pro-contact.cz/cs/children/list/to_adopt

Děkujeme

tým pro-Contact

Upozornění

Ce texte n'est pas traduit en français.

Vážení adoptivní rodiče,

prosíme, kontrolujte si, zda Vám emaily od nás nespadají do složky spam/nevyžádaná pošta. Někteří adoptivní rodiče nám hlásili tyto zkušenosti.

Abyste měli jistotu, že Vám zprávy od nás budou vždy doručeny, přidejte si emailové adresy, z kterých Vám průběžně píšeme, tedy: adopce@pro-contact.cz, info@pro-contact.cz, rut.schreiberova@pro-contact.cz do povolených kontaktů (v každé e-mailové schránce by tato možnost měla být v sekci "nastavení").

Děkujeme

tým pro-Contact, o.s.

LOPOU MOLY KOLIVOQUI

Ce texte n'est pas traduit en français.

JAK PROJEKT ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU POMÁHÁ DĚTEM V GUINEJI?

Lopou Moly Kolivogui (dívka, 14 let)

Již od malička byla dívka Lopou náchylná na různé nemoci. Její rodiče, tatínek Siba a maminka Koulouba, neměli dostatek prostředků na to, aby mohli dívce koupit potřebné léky nebo zaplatit pobyt v nemocnici. Celá dvanáctičlenná rodina žila z příjmu tatínka, který se živil jako opravář chladíc...

O hudbě z Guineji

Ce texte n'est pas traduit en français.

V březnu byla v Čajovně - pořadu rozhlasové stanice Vltava, odvysílána zajímavá reportáž o hudbě z Guneji. Doporučujeme k poslechu:

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/335947

Aktivity guinejských dětí z Projektu adopce afrických dětí na dálku

Ce texte n'est pas traduit en français.

Mladí lidé, podporovaní občanským sdružením pro-Contact, si uvědomují odpovědnost za svůj osud, a tak někteří neváhají a vykonávají při škole další zaměstnání. Pokud vše dokáží správně zkombinovat, nabízí se jim tím nejlepší šance na životní úspěch. Mají totiž zaručeno, že se do profesního života rychle zapojí.

To je také případ dívky Oumou Lamarana Diallo, která navštěvuje osmý ročník školy Odia...

Školy v Guineji začaly letos později

Ce texte n'est pas traduit en français.

Guinejské školy se zotavují po těžké ráně, kterou jim zasadila Ebola, a po vynucené pauze tak mohly 19. ledna opět otevřít dveře. Prezident republiky Alpha Condé a ministři tak dodrželi svůj závazek a zachránili školní rok 2014/2015. Vyučování potrvá nepřetržitě až do července a v srpnu budou probíhat testy a zkoušení, celkem tedy osm měsíců školy. Během roku nebudou žádné prázdniny a učit se bud...

PROJEKT ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU PLNÍ MOUSSOVI SEN

Ce texte n'est pas traduit en français.

Moussa žije s maminkou Kanny Camara a svými třemi bratry v Conakry, hlavním městě Guineje. Otec rodinu opustil již dávno. Maminka se tak musí starat sama o čtyři chlapce, ačkoliv je nezaměstnaná a nemá žádné vzdělání. Když bylo Moussovi osm let, přimluvila se maminka za chlapce u ředitele nedaleké školy, aby chlapce přijal. Slíbila, že školné bude platit v malých splátkách. S postupem času ale dl...

ZPRÁVY OD ADOPTOVANÝCH DĚTÍ

Ce texte n'est pas traduit en français.

Adoptivní rodiče, kteří v rámci Projektu adopce afrických dětí na dálku umožňují dětem v Guineji chodit do školy a k lékaři, se již brzy mohou těšit na aktuální informace od adoptovaných dětí. Z důvodu epidemie eboly a posunutí začátku školního roku došlo sice tentokrát k nevyhnutelnému zpoždění (epidemie znemožnila i pravidelnou cestu českého koordinátora), ale o nové fotografie a dopisy nebudou ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 547

A parrainer: 8

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: