Adopce afrických dětí na dálku

ŠKOLNÍ POMŮCKY PRO ADOPTOVANÉ DĚTI

Začátek školního roku je vždy spojen i s předáváním školních pomůcek adoptovaným dětem.

V sobotu 7. Listopadu, víkend před zahájením výuky, uspořádali naši guinejští koordinátoři velké setkání dětí z Projektu adopce afrických dětí na dálku, v rámci kterého se dětem předávaly školní pomůcky od adoptivních rodičů. Setkání se zúčastnili nejen obdarovaní, ale i jejich příbuzní, místní úředníci a novináři. Nálada byla velmi radostná, všichni byli šťastní a dojatí. Děti z projektu adopce pocházejí z chudých rodin a školní pomůcky a uniformy jim umožňují studovat v dobrých podmínkách. Ty, které se osobně slavnostního předání nezúčastnily, si školní pomůcky vyzvedly v naší knihovně nebo u svého koordinátora.

Během slavnostního setkání vyjádřily děti poděkování adoptivním rodičům za jejich solidaritu, díky které se mění jejich životy - chodí dobrých škol, získávají kvalitní vzdělání a zároveň tak i možnost, aby si vlastním úsilím splnily svůj sen žít v lepších životních podmínkách.

Více fotografií z předávání školních pomůcek najdete na našem FB profilu.

Pokud byste měli zájem dětem v těžkých podmínkách pomoci, zde na webových stránkách najdete veškeré informace o projektu i děti k adopci Můžete tak dát nádherný dárek sobě i dětem v Guineji, kterým adopcí na dálku umožníte chodit do školy i k lékaři!

Máme nyní v akutní adopci i děti, které přišly o podporu a hledají nové adoptivní rodiče, aby nemusely školní docházku ukončit. Moc touží ve studiu pokračovat a neradi bychom je tak připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.

Rádi Vám zodpovíme dotazy i na mailu adopce@pro-contact.cz

27.11.2015

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 8

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: