Adopce afrických dětí na dálku

Školy v Guineji začaly letos později

Guinejské školy se zotavují po těžké ráně, kterou jim zasadila Ebola, a po vynucené pauze tak mohly 19. ledna opět otevřít dveře. Prezident republiky Alpha Condé a ministři tak dodrželi svůj závazek a zachránili školní rok 2014/2015. Vyučování potrvá nepřetržitě až do července a v srpnu budou probíhat testy a zkoušení, celkem tedy osm měsíců školy.

Během roku nebudou žádné prázdniny a učit se bude i o sobotách, tak aby učitelé stihli učební plán. Děti jsou rády, že škola opět začala - měly již příliš volna a nevyužitého času, což brzdilo jejich výchovu a vzdělávání.

Od prosince 2013 zažila Guinejská republika nejhorší epidemii ve své historii. Epidemie Eboly si vyžádala mnoho obětí a šířila smutek a zoufalství v guinejských rodinách. Lidé se probouzeli s obavami o své zdraví a lékaři se snažili pomoci nemocným a nakaženým.

Tento rok byl pro Guineu v mnoha ohledech výjimečný a adoptivním rodičům patří velký dík za jejich trpělivost. Díky pomoci našich partnerů, spřátelených zemí a mezinárodnímu společenství se život v Guineji vrací k normálu a děti se těší, že zase chodí školy.

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: