Adopce afrických dětí na dálku

PROJEKT ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU PLNÍ MOUSSOVI SEN

Moussa žije s maminkou Kanny Camara a svými třemi bratry v Conakry, hlavním městě Guineje. Otec rodinu opustil již dávno. Maminka se tak musí starat sama o čtyři chlapce, ačkoliv je nezaměstnaná a nemá žádné vzdělání.

Když bylo Moussovi osm let, přimluvila se maminka za chlapce u ředitele nedaleké školy, aby chlapce přijal. Slíbila, že školné bude platit v malých splátkách. S postupem času ale dluhy za školné narůstaly, čímž se vztahy mezi školou a rodinou zhoršily.

Chlapec nebyl často vůbec vpuštěn do školy a musel zůstávat doma, zmeškal tak hodně hodin a ztratil motivaci. Spolužáci i učitelé na něj nahlíželi skrz prsty, protože za vzdělání prakticky neplatil nic. Moussa se nemohl učit a patřil tak mezi nejhorší žáky.

Když byl Moussa ve 4. třídě, stala se situace již neúnosnou a maminka se rozhodla požádat o pomoc Pro-Contact. V dubnu roku 2007 se našli rodiče, kteří chlapce adoptovali. S jejich podporou zvládl Moussa bez problému dokončit základní školu, získal tím atestaci Brevet d’Étude du Premier Cycle (BEPC) a byl přijat na střední školu.

Nyní se Moussa se již nemusí schovávat pod lavicí, aby se vyhnul kontrole placení školného. Naopak, do školy chodí pravidelně a s hrdostí. Ve školním roce 2013/2014 se stal nejlepším žákem ve třídě. Je pro svoji píli často chválen a spolužáci na něj hledí s respektem a uznáním.

Moussa se rozhodl naplno využít příležitostí, které mu projekt Pro-Contact nabídl. Chce jít studovat vysokou školu, nabýt nové vědomosti a získat vzdělání, které mu umožní dosáhnout svých cílů.

Na našem fb profilu: https://www.facebook.com/procontact.cz najdete i více fotografií

Pokud byste také rádi někomu pomohli, děti k adopci najdete zde na stránkách v sekci Děti k adoptování. Jsou tam nyní i děti v akutní adopci, které přišly o podporu a hledají nové rodiče, aby nemusely přerušit školní docházku. Neradi bychom je připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána. Rádi Vám zodpovíme dotazy i na mailu info@pro-contact.cz.

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: