Adopce afrických dětí na dálku

Adoptivní rodič David Rožek o svém pobytu v Guineji

Minulý týden v datech 26.4. - 2.5. jsem strávil v Guineji, Conakry a měl tak možnost osobně navštívit nejen svou adoptivní dceru, seznámit se s její rodinou, životem, školou a kamarády, ale také poznat aktivity organizace pro-Contact, knihovnu, kterou postupně rozvíjí a seznámit se se všemi koordinátory a jejich prací přímo v terénu.

Rád bych vyjádřil velký dík všem, kteří se na tomto projektu podílejí, protože na místě v kontrastu s realitou místního života je velmi patrné, že je zde odveden velký kus práce, která pro mnoho dětí znamená lepší budoucnost a konkurenceschopnost na trhu práce. Projekt se snaží lokálně zmenšovat vysoké rozdíly mezi bohatými a chudými, kteří se již v dětském věku musí namísto radovánek zaobírat prací, nebo prodejem.

Měl jsem na vlastní oči možnost spatřit štěstí dětí a vděčnost jejich rodin, že mohou díky projektu navštěvovat školu a do našeho českého prostředí si odnáším hluboké zážitky z této návštěvy a také velmi děkuji všem, co se na projektu Pro-Contact podílejí. Rád bych také poděkoval všem adoptivním rodičům za jejich podporu, bez které by projekt nemohl existovat.

Zdraví, David Rožek

6.5.2014

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: