Adopce afrických dětí na dálku

KOLÍN - CONAKRY

Vážení přátelé Guineje,

náš spolupracovník, pan Milan Janoušek, student Právnické fakulty Univerzity Karlovy, vypravuje po dvouletém snažení v těchto dnech do světa knihu  pod názvem Kolín – Conakry.

Naleznete v ní příběh jeho babičky, která se v šedesátých letech provdala za Soryho z Guineje. Sory byl jedním z řady mladých lidí z rozvojových zemí, kteří přijali československé stipendium. Výchova kádrů byla nedílnou součástí sovětského plánu pro Afriku.

O průběhu velkorysého experimentu, založeného zejména na dodávkách zbraní a hospodářské pomoci, v druhé části knihy vypraví pamětník Josef Plzák, svého času přítomný budování socialistického ráje v západní Africe. Knihu doplňuje rozsáhlý faktografický materiál s doposud nepublikovanými archivními materiály.

Cena publikace je 300 Kč a případný výtěžek z jejího prodeje se rozhodl pan Janoušek věnovat na konto našeho občanského sdružení pro-Contact, o.s. Srdečně mu děkujeme.

Zájemci o knihu mohou kontaktovat přímo pana Janouška na e-mailu: mjanousek@gmail.com

Závěrem ještě výčet kapitol: I. Babička vypravuje (rozhovor) II. Když se řekne Magassouba III. Guinea do vyhlášení nezávislosti IV. Československo a Afrika V. Robinsonem v Guineji (rozhovor) VI. Československo-guinejské vztahy VII. Zahraniční studenti VIII. Z archivu IX. Afrika v literatuře.

Hezký podzim přeje

Tým pro-Contact, o.s.

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: