Adopce afrických dětí na dálku

Novinky

Český koordinátor v Guineji

Koncem minulého týdne odletěl náš koordinátor Tomáš Pivoda do Guineje na kontrolní návštěvu Projektu adopce afrických dětí na dálku. V Guineji bude monitorovat chod celého projektu a od dětí pro adoptivní rodiče přiveze aktuální informace - dopisy, obrázky, fotografie. Budeme Vám přinášet průběžné informace.

Příspěvky a více fotografií najdete i na našem FB profilu:https://www.facebook.com/procontact.cz/?fref=ts

PF 2016

Děkujeme všem příznivcům za podporu a do nového roku 2016 přejeme mnoho štěstí, zdraví a spokojenosti!

Těšíme se na další spolupráci.

tým pro-Contact

PODĚKOVÁNÍ A PF 2016

Vážení adoptivní rodiče,

za celý náš tým v České republice i Guineji Vám přejeme krásné vánoční  svátky a v novém roce 2016 mnoho štěstí, zdraví a spokojenosti.

Děkujeme srdečně za veškerou přízeň, kterou dětem v Guineji věnujete. Díky ní jsou jejich život bohatší o rozměry, které by jinak nikdy nepoznaly a dostávají šanci měnit těžké životní podmínky, ve kterých žijí. Přinášíte jim naději a světlo nejen o svátcích, ale každý den, a to je ten nejkrásnější dar, který lze věnovat.

O našem Projektu adopce afrických dětí na dálku nedávno, při příležitosti začátku nového školního roku a předávání školních pomůcek adoptovaným dětem, natočila a odvysílala krátkou reportáž i Guinejská televize RTG.

Přijměte, prosím, toto krátké video, kde jedna z adoptovaných dívek Souane Rosaline Haba, děkuje jménem všech dětí i Vám rodičům, jako malý dárek od našich guinejských přátel:https://www.youtube.com/watch?v=qJ66Q0UYZL8

Se srdečnými pozdravy a přáním všeho nejlepšího,

Tým pro-Contact, z.s.

https://www.facebook.com/procontact.cz/

Osvěta sexuálního života v rodinách adoptovaných dívek z Projektu adopce afrických dětí na dálku

Naši guinejští koordinátoři spustili za podpory lékařů, koordinátorů a rodičů vzdělávací program sexuální výchovy pro dívky. Program spočívající ve vzájemném dialogu, vzdělávání a pomoci se zaobírá sexuálním životem mladých afrických dívek, jejichž neinformovanost má mnohdy neblahé důsledky pro jejich životy, zdraví a budoucnost.

První fáze spočívá ve vysvětlení fyziologických a vývojových změn, ...

Činnost guinejského týmu v terénu

Díky pomoci adoptivních rodičů z Evropy chodí dnes stovky guinejských dětí v rámci Projektu adopce afrických dětí na dálku do školy a získává zdravotní péči.

Realizace projektu by nebyla možná bez nasazení našich místních guinejských koordinátorů, kteří pracují s dětmi v terénu. Od nového školního roku se tým guinejských koordinátorů rozrostl o nové posily a zároveň se přejmenoval na „Pro-Educati...

ŠKOLNÍ POMŮCKY PRO ADOPTOVANÉ DĚTI

Začátek školního roku je vždy spojen i s předáváním školních pomůcek adoptovaným dětem.

V sobotu 7. Listopadu, víkend před zahájením výuky, uspořádali naši guinejští koordinátoři velké setkání dětí z Projektu adopce afrických dětí na dálku, v rámci kterého se dětem předávaly školní pomůcky od adoptivních rodičů. Setkání se zúčastnili nejen obdarovaní, ale i jejich příbuzní, místní úředníci a novi...

ZAČÁTEK NOVÉHO ŠKOLNÍ ROKU V GUINEJI

V Guineji začal před dvěma týdny, 9. Listopadu 2015, nový školní rok a děti z Projektu adopce afrických dětí na dálku tak opět nastoupily do školy.  Začátek školního roku není v Guineji pevně stanoven jako zde, vždy ho aktuálně každý rok vyhlašuje ministerstvo školství, ale většinou vychází na říjen. Letos byl nakonec o pár dní posunut z důvodu prezidentských voleb, během kterých docházelo i k nás...

O Projektu adopce afrických dětí na dálku ve Zprávičkách

V sobotu 31.10. od 18 hod byla odvysílána v pořadu Zprávičky (kanál Déčko) krátká reportáž o Projektu adopce afrických dětí na dálku. Rozhovor, který Česká televize natočila s našimi adoptivními rodiči, můžete shlédnout v archívu pořadu z uvedeného dne, začátek cca od 50s:

http://decko.ceskatelevize.cz/zpravicky

Děkujeme všem adoptivním rodičům za úžasnou podporu, díky které stovky dětí v západoafrické Guineji mohou chodit do školy a k lékaři!

JAK PROJEKT ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU POMÁHÁ DĚTEM V GUINEJI?

Sâa Christophe Kantambadouno (chlapec, 13 let)

Když se Christophe narodil, byli oba jeho rodiče v těžké situaci. Tatínek Sâa Joseph nikdy nedokončil základní školu, té zanechal v šestém ročníku. Maminka Sia Marie do školy nikdy nechodila, pracovala jako uklízečka v domácnosti.

Oba rodiče byli bez vzdělání, bez práce a přežívali jen z darů jiných. Nebylo tak v jejich silách se o Christopha postar...

Zanzibar jak vyšitý - knížka pro malé cestovatele

Právě se v knihkupectvích objevila nová knížka pro děti plná afrického koloritu, Zanzibar jak vyšitý. Knížku napsala a ušila někdejší koordinátorka a dosavadní spolupracovnice našeho sdružení pro-Contact Radka, na přebalu schovaná pod jménem Dráčková.

Křest knížky za účasti autorky a věhlasné oděvní návrhářky Liběny Rochové proběhne v letenském Café Lajka 4. listopadu od 17 hodin. Šité originální ilustrace budou vystaveny po celý l...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: