Adopce afrických dětí na dálku

Novinky

AKTUÁLNÍ SITUACE V GUINEJI

Od zářijové demonstrace opozice, která protestovala proti plánované kandidatuře šéfa vojenské junty Moussy Dadise Camary na prezidenta, zůstává situace v zemi i nadále nejistá. 3.12.2009 na šéfa junty zaútočil jeho blízký poradce Aboubacar „Toumba“ Diakité. Ten po útoku utekl. Camara byl převezen do Maroka, kde byl měsíc v péči lékařů. Nyní se nachází v Burkina Faso a tam se oficiálně zotavuje...

 

OBRÁZKY PRO AFRIKU

Vážení adoptivní rodiče a návštěvníci stránek, naše občanské sdružení pro Vás připravilo akci Obrázky pro Afriku. V sekci "Obrázky pro Afriku" v hlavním menu si můžete vybrat a zakoupit některý z obrázků, které jsme přivezli během našich minulých cest do Guineje. Obrázky malovali lidé v Guineji − dospělí i děti. Každý obrázek má formát A4 a je zpravidla na čtvrtce. Minimální cena obrázku činí 200,- Kč + poštovné...

VIDEO ZE ŠKOLNÍHO VÝLETU

Vážení adoptivní rodiče,

na stránkách si nyní můžete prohlédnout video se záznamem z jednodenního školního výletu. Výlet se uskutečnil v květnu minulého roku a zúčastnili se ho žáci ze školy Groupe Scolaire Odia Keita, kterou navštěvují i některé adoptované děti. Děti navštívily významná místa hlavního města Conakry: Národní muzeum, Fondis − Nadaci pro mezinárodní solidaritu, Palác lidu, Zahradu 2. října (velký, nedávno renovovaný park se spoustou atrakcí pro děti, který je častým cílem rodinných výletů) a Stadión 28. září. Video je k zhlédnutí v sekci fotogalerie nebo přímo na tomto odkazu:

http://www.pro-contact.cz/cs/page/view/video-skolni-vylet

PF 2010

Vážení a milí adoptivní rodiče, milí návštěvníci stránek,
rok s rokem se opět sešel. Můžeme bilancovat, co nám rok 2009 přinesl. Zamysleme se však nad tím, co přinesl adoptovaným dětem v Guineji. Přinesl jim další krůček blíže ke vzdělání, přinesl jim pocit, že mají někoho, kdo o jejich vzdělání stojí, kdo stojí o ně samotné. Celý svět se potýkal tento rok s krizí, guinejské děti se s krizí potýkají stále, nejen tento rok. A díky Vám tuto krizi a mnohdy nelehký dětský život mají zpestřen a dosahují lepší životní úrovně. A my Vám ústy těchto dětí i jejich rodin za Váš zájem děkujeme a těšíme se, že dětem zachováte přízeň i v roce 2010.

Váš tým pro-Contact, o.s. Česká republika a Guinea

zvonek

VERNISÁŽ A BESEDA O KENI

Rádi bychom Vás pozvali na vernisáž fotografií, kterou pořádají naši přátelé ze sdružení Fair, o.s.

Vernisáž výstavy fotografií Streetkids of Kenya a přednáška o Keni se uskuteční 22. prosince 2009 od 18:00 v restauraci THERAPY, Školská 30, Praha 1. Akci bude moderovat Bohumil Klepl a účast přislíbila velvyslankyně ČR v Keni paní Margita Fuchsová. Akce bude zahájena kulturním představením, poté řekne několik slov autor fotografií Tomáš Kroulík a koordinátorka Fair, o. s. Hana Hindráková. Následovat bude přednáška Karla Mezihoráka “Keňa očima dobrovolníka”.

NAŠE AKTUÁLNÍ KORESPONDENČNÍ ADRESA

Vzhledem k určitým nejasnostem s adresou našeho sídla oznamujeme všem adoptivním rodičům, že naše aktuální a jediná adresa, na níž je nám možné posílat poštu, je Jugoslávská 659/11, Praha 2.
Na žádné jiné adrese (na dřívější adrese našeho sídla) nemáme již možnost poštu vyzvedávat a tyto zásilky se k nám tedy nedostanou.

Děkujeme za pochopení.
tým pro-Contact, o.s.

GUINEA - ZÁŘÍ 2009

Situace v Conakry je po krvavém potlačení demonstrace v pondělí 28.9.2009 nejistá. Více informací na:

http://zpravy.idnes.cz/guinej...icni_stf

ROSALINE SE UČÍ I DÍKY ŽÁKŮM Z FRENŠTÁTU

Přečtěte si o adoptované dívce a jejích adoptivních "rodičích". Článek vyšel na internetových stránkách www.denik.cz na Novojičínsku:

http://novojicinsky.denik.cz/zpravy...90914.html

PODPOŘTE TVOŘIVÉHO DUCHA AFRIKY

"Balika" (v západoafrickém nářečí Kissi znamená „děkuji“) je zahrnuto pod českým projektem Země pije vodu (Le sol absorbe l´eau).
Jedná se o DVD-Video s osmnácti animacemi a krátkým dokumentem z Guineje. Kromě tohoto DVD si nyní můžete koupit také sešit "Venkovské příběhy", což je soubor třinácti kreseb a příběhů ze skutečného života.

STUDENTI POMÁHAJÍ DĚTEM

Pestré barvy, vánoční nálada, hlasitý smích, rozzářené oči. To všechno se mísilo v přízemí budovy Gymnázia Nad Štolou ve středu 17. prosince 2008. V režii studentů se totiž právě zde konaly vánoční trhy. Ovšem celá tahle paráda začala &...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: